poza Pavel cu spatele

Cum am trait eu meciul Franta – Romania

Cine se scoala de dimineata… inseamna ca are treaba. In cazul meu, 10 iunie, ora 4:30. Dar ce nu faci atunci cand vrei sa vezi deschiderea Campionatului European de fotbal, meciul Franta-Romania?

Am pornit la drum si, bineinteles ca mi-am luat un partener de nadejde, pentru ca… Romanii au talent! A fost un drum in care am depanat amintiri, in care pur si simplu lui Smiley nu i-a tacut gura, pentru ca aveam atatea de povestit. Vezi aici dovada…

poza in avion spre Franta

Si, dupa un zbor atat de tumultuos, am ajuns la Paris, unde am fost intampinati ca atare…

Bienvenue

Iar bun venit ne-a spus insusi ”tata Puiu”

poza cu tata Puiu

Cu mandrie pot sa spun, pentru 30 de secunde, eu si Smiley am fost antrenori secunzi, datorita sfaturilor pe care i le-am dat lui, antenorului.

Bineinteles ca nu puteam sa nu calcam si pe pamant romanesc. Si asa am mai primit un bun venit, de data aceasta din partea Ambasadei Romaniei.

poza ambasada

Unde iarasi am avut atatea sa povestim, normal, despre meciul care urma sa vina. Pentru ca, trebuie sa recunosc, cuvantul zilei a fost FOTBAL!

Pe drum am intalnit oameni care aveau cel putin un punct in comun cu noi.

grup de suporteri

Ne-am indreptat spre Turnul Eiffell sa ne intalnim cu ceilalti suporteri, iar asta dupa ce fortele de ordine si-au facut datoria. (bineinteles ca acest domn l-a recunoscut pe Smiley si a vrut sa-l atinga, sa vada daca este chiar el)

control Smiley

Ne-am bucurat asa…

poza asa 1

Si asa…

poza asa 2

Si asa…poza asa 3

Si, dupa aceea, bineinteles, intr-un mare strigat Hai Romania!, ne-am indreptat spre stadion, unde, foarte emotionati ne-am ocupat locurile.

Pavel si Smiley in tribuna

Dar Smiley avea o dilema: care va fi scorul?

poza Smiley dilema

Iar galeria i-a raspuns in cor: Romania va castiga!!!

poza galerie Romania

Si a inceput spectacolul

poza de la deschidere

Noi, tot emotionati

A inceput si meciul

poza echipa

Pot sa spun ca am trait meciul, nu 100%, ci 500% si au fost si cazuri in care a fost chiar 1000%, iar punctul culminat a fost acesta…

Dar spre final Smiley a primit si raspunsul la dilema lui: Franta, din pacate si cu mult noroc, a castigat. Pana nici lor nu le venea sa creada. Dar asa cum un clasic in viata spunea: fotbalul este pe goluri. Cu toate astea, echipa Romaniei a fost extraordinara si m-a facut sa fiu mandru ca sunt roman asa cum, poate, si cei de acasa au simtit. Si ca o dovada a acestui lucru, atunci cand autocarul echipei Romaniei a plecat, a fost aplaudat atat de suporterii romani, cat si de cei francezi si toti strigau BRAVO LOR! Si, intr-adevar, bravo lor, baietilor!

A fost o experienta extraordinara si ma bucur ca am fost partas la aceasta mare sarbatoare alaturi de echipa Romaniei.

A doua zi, la fel de dimineata, ne-am pornit catre casa. Nu inainte de a opri la magazinul Disney. Asa e cand ai 3 fetite acasa.

poza Disney

Normal, ce avion putea sa ne duca acasa, la Bucuresti?

poza avion

Aeronava Bucuresti… Si nu am fost singuri, ci cu aceiasi suporteri care, culmea, nu erau tristi, ci mai degraba optimisti si increzatori in sansele echipei nationale si toti spuneau: sigur batem Elvetia si Albania.

suporteri aeroport

Pe drumul de intoarcere, Simley, la fel de entuziast, la fel de vorbaret, la fel de talentat in ale…

poza in avion spre Bucuresti

Dincolo de toate, a fost o experienta de neuitat si sunt sigur ca in seara aceasta vom avea parte de rezultatul dorit de toata lumea si ne vom califica. Asa ca, zic: HAI ROMANIA! Stiu ca se poate. Putem sa batem Elvetia! Si apoi, in mod firesc, urmeaza Albania! V-am pupat!